بررسی ادراک تهدید، اضطراب شناختی امتحان، بزرگ‌نمایی تهدید، اسناد به عملکرد و ترس از ارزیابی منفی به عنوان پیش‌بین‌های اضطراب امتحان دانش‌آموزان دختر دبیرستان - سودابه  بساک نژاد; راضیه سعیدی; مهناز مهرابی زاده هنرمند (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2013)
هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش متغیرهای ادراک تهدید، اضطراب شناختی امتحان، سبک بزرگ‌نمایی تهدید، اسناد به عملکرد و ترس از ارزیابی منفی به عنوان متغیرهای پیش‌بین اضطراب امتحان در دختران دبیرستانی بود. 874 نفر از دانش‌آموزان پایه‌ی سوم دبیرستان‌های شهر اهواز، به روش نمونه‌گیری تصادفی چند مرحله‌ای انتخاب شدند و به پرسشنامه‌ی اضطراب امتحان پاسخ دادند. پس از آن دو گروه فاقد و واجد اضطراب امتحان (هر گروه 105 نفر) انتخاب شدند و به ابزارهای تحقیق پاسخ دادند. برای تحلیل داده‌ها از روش تحلیل ممیز به روش گام‌به‌گام استفاده شد که نشان داد متغیرهای پیش‌بین قادرند اضطراب امتحان را پیش‌بینی کنند. از میان انواع متغیر‌های پیش‌بین اضطراب شناختی امتحان و سبک بزرگ‌نمایی تهدید بهترین پیش‌بینی کننده‌ی اضطراب امتحان می‌باشند. نتایج بیان می‌کنند که عوامل شناختی نقش مهمی در پیش‌بینی اضطراب امتحان دختران دبیرستانی دارد.