ارتباط برخی ویژگی‌های شخصی، ترتیب تولد و زمان تولد با موفقیت ورزشی دختران نوجوان ورزشکار استان مرکزی (Sport Sciences Research Institute, 2014)
هدف از مطالعه‌ی حاضر، ارتباط برخی ویژگی‌های شخصی، ترتیب تولد و زمان تولد با موفقیت ورزشی دختران نوجوان ورزشکار استان مرکزی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه‌ی آماری این پژوهش را 133 دختر ورزشکار راهنمایی شرکت‌کننده در مسابقات آموزشگاهی استان تشکیل دادند. نمونهگیری به روش تمام‌شمار انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه‌ی موفقیت ورزشی دیودا و نیکولز برای ارزیابی موفقیت ورزشی و پرسش‌نامه‌ی اطلاعات فردی محقق‌ساخته برای به‌دست‌آوردن اطلاعات در مورد ترتیب و زمان تولد، سابقه‌ی ورزشی والدین، نوع ازدواج و پایگاه اجتماعی - اقتصادی والدین جمع‌آوری شد. دادهها با استفاده از آمار توصیفی(درصدها و فراوانیها) و استنباطی(آزمون همبستگی اسپیرمن) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین درصد فراوانی ورزشکاران در بین فرزندان اول خانواده و در نیمه‌ی سرد سال و با والدین نوع ازدواج غیرفامیلی و دارای فعالیت بدنی منظم و پایگاه اجتماعی - اقتصادی متوسط وجود دارد. نتایج با استفاده از آزمون همبستگی اسپیرمن معنادار نشده‌است.