پاسخ شاخص های پلاکتی به انقباض‌های کانسنتریک و ایسنتریک آیزوکینتیک در مردان - سجاد احمدی زاد; سمیه چراغی فر; خسرو ابراهیم; هیوا رحمانی; محمودرضا تقی زاده (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف تحقیقات نشان میدهد که انقباض آیزوکینتیک فشار بیشتری را در طول دامنه حرکت وارد میکند و نوع آن نیز میتواند بر پاسخ سیستمهای بدن موثر باشد؛ لذا هدف از مطالعه حاضر مقایسه پاسخ شاخصهای پلاکتی به انقباضهای برونگرا و درونگرای آیزوکینتیک در مردان بود. مواد و روشها پژوهش حاضر از نوع نیمهتجربی با آزمون مکرر بود که تعداد 10 آزمودنی مرد (9/1± 2/24 سال) داوطلبانه در 3 جلسه مجزا به آزمایشگاه دعوت شدند. جلسه اول آشناسازی با پروتکل وجلسات دوم و سوم به صورت توازن متقابل 4 ست 10 تکراری پروتکلهای کانسنتریک/کانسنتریک[1]و ایسنتریک/ ایسنتریک[2] را با 60 ثانیه استراحت بین ستها اجرا کردند. شاخصهای پلاکتی شامل تعداد پلاکتها (PLT)[3]، درصد پلاکتی (PCT)[4]، میانگین حجم پلاکتی (MPV)[5] و پهنای توزیع پلاکتی (PDW)[6] قبل و در دقایق 0، 15، 30، 45 و60 دورهی ریکاوری اندازهگیری شد. آنالیز آماری دادهها با استفاده از واریانس مکرر (6×2) انجام شد. یافته ها نوع انقباض تاثیر معناداری بر PLTو PDW نداشت (05/0P>)، اما تاثیر خود فعالیت آیزوکینتیک بر این دو فاکتور معنادار بود (05/0P). در حالی که هردوی فعالیت آیزوکینتیک و نوع انقباض عضلانی اثر معناداری بر PCT داشتند (05/0P