Sebereflexe jako nástroj profesionálního (sebe)rozvíjení začínajících učitelů - Vlastimil Švec (Czech Pedagogical Society, 2018)
Studie shrnuje některé poznatky a zkušenosti autora se sebereflexí u začínajících učitelů. Opírá se o průzkum využitelnosti sebereflekti'vních deníků u začínajících učitelů cizích jazyků. Chápe profesionální sebereflexi jako vnitřní dialog učitele a navrhuje typologii sebereflekti vních otázek. Uvádí dílčí náměty k využití profesionální sebereflexe v práci začínajícího učitele.