Удосконалення фізичної підготовленості велосипедистів 13-16 років через застосування в тренувальному процесі нормобаричної гіперкапнічної гіпоксії - Юрій Миколайович Фурман; Н. Гаврилова (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Статтю присвячено вивченню комплексного впливу нормобаричної гіперкапнічної гіпоксії та тренувальних навантажень на фізичну підготовленість велосипедистів 13-16 років. Установлено, що застосування цієї моделі гіпоксії в тренувальному процесі на етапах попередньої та спеціалізованої базової підготовки в підготовчому періоді річного макроциклу сприяє покращенню загальної та спеціальної фізичної підготовленості спортсменів за показниками швидкості й витривалості. Результати комплексного впливу нормобаричної гіперкапнічної гіпоксії та фізичних навантажень свідчать про можливість застосування моделі гіпоксії для підвищення ефективності навчально-тренувального процесу велосипедистів.