COLABORAREA ŞCOALĂ-FAMILIE ÎN EDUCAŢIA LITERAR-ARTISTICĂ A ELEVILOR MICI - USM ADMIN (Moldova State University, 2013)
În articol este abordată problema privind colaborarea şcolii cu familia în vederea educaţiei literar-artistice a elevilor mici. În baza unui sondaj efectuat de autor a fost evidenţiată starea de fapt în realizarea parteneriatului instituţiei de învăţământ cu părinţii. Rezultatele sondajului au demonstrat necesitatea revederii şi restructurării atitudinii adulţilor faţă de procesul de educaţie literar-artistică a copiilor. Ca rezultat al sondajului a fost alcătuită Harta reţelei educaţiei literar- artistice care se propune ca model pentru cadrele didactice preocupate de educaţia şi instruirea în clasele primare. Cuvinte-cheie: educaţie literar-artistică, parteneriat, colaborare, sondaj, comunitate, elev, chestionar, evaluare.