Témata výzkumu v přírodovědném vzdělávání - Martina Kekule (Karolinum Press, 2014)
Přehledový článek uvádí výsledky mezinárodních studií zaměřených na analýzu zejména témat ve výzkumu přírodovědného vzdělávání. Výsledky byly získány na základě analýz článků publikovaných ve vybraných mezinárodních časopisech. Nepřekvapivě nejvíce pozornosti je věnováno zejména konceptuálním představám žáků, i když v posledních letech dochází k přesouvání zaměření se na více na kontext učení se žáka. Analýza nejvíce citovaných článků ukazuje důraz zejména na badatelský přístup k výuce a s tím související argumentaci žáků v přírodovědně zaměřené výuce.