بررسی تاثیرات آنی کینزیوتیپ بر تغییرات حس وضعیت شانه در زوایای مختلف در بیماران دچار سندروم گیرافتادگی شانه - زهرا برزگر گنجی; فریده دهقان منشادی; خسرو خادمی کلانتری; مهری قاسمی; سیدمهدی طباطبایی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف نوار کینزیوتیپ به عنوان یک روش کمکی در درمان های محافظه کارانه سندروم گیرافتادگی شانه مطرح شده است. با توجه به تغییرات دقت حس عمقی در طول دامنه حرکتی این مطالعه با هدف بررسی تاثیر نوار کینزیوتیپ در زوایای مختلف حرکت دور کردن بازو از بدن بر بازسازی زاویه مفصلی شانه در افراد مبتلا به سندروم گیر افتادگی شانه طراحی و اجرا گردید. مواد و روش ها در این مطالعه نیمه تجربی که بر روی 12 بیمار مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه انجام شد؛ از آزمون بازسازی فعال زاویه مفصلی در دامنه میانی و دامنه داخلی حرکت ابداکشن برای اندازه گیری حس عمقی استفاده شد. 90 درجه آزمون ابداکشن به عنوان زاویه صفر آزمون در نظر گرفته شد. یک سوم اول کل دامنه حرکتی به عنوان اولین زاویه هدف، یک دوم دامنه و کل دامنه منهای 10 درجه به عنوان دومین و سومین زاویه هدف در نظر گرفته شدند. در این مطالعه نوار کینزیوتیپ با کشش در حدود 10 تا 20 درصد روی عضلات پکتورالیس ماژور، فیبرهای عرضی تراپزیوس، دلتوئید و سوپرااسپیناتوس چسبانده شد.  از آزمون  آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر برای بررسی تعامل بین متغیرهای غیر وابسته استفاده شد. یافته ها بر اسـاس نتایج حاصل از آزمون آنالیزواریانس  با تکرار، بدون در نظـــر گرفتن زوایای مختلف دامنه حرکتی، کاربرد و عدم کاربرد کینزیوتیپ تفاوت معنی دار نشــان داد ( 01/0P=). نتیجه گیری نـوار کینزیوتیپ باعث بهبود حس عمقی در طول دامنه حرکتی حرکت دور کردن بازو از بدن در بیماران مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه می شود.