Vnímání hudebního díla - V. Audyová (Czech Pedagogical Society, 2008)
Příspěvek představuje několik základních tezí současné hudební sémiotiky v kontextu možné aplikace na výuku hudební výchovy na středních školách. Objasňuje principy hudebního jazyka (paradigmatu), jenž se v každé stylové i žánrové rovině liší, a stanovuje si jazyk Mozartova klasicismu jako východisko k uvědomělému poslechu hudebního díla. Rovněž je zde představena ojedinělá metoda, jež je určena k ověřování výsledků práce.