Ze světa neformálního vzdělávání - Iva Vachková; Jiří Kohout (Charles University, 2020)
T oto monotematické číslo časopisu Pedagogika se zabývá neformálním vzděláváním. Chápání tohoto typu vzdělávání v něm se opírá o defi nici neformálního učení uvedenou v úředním věstníku Evropské unie v rámci Doporučení Rady ze dne 20. prosince 2012 o uznávání neformálního a informálního učení. Z tohoto důvodu do čísla nezahrnujeme tzv. stínové vzdělávání a nezařadili jsme rovněž texty spadající přímo do informální oblasti.