ساخت وروایی پرسشنامه بررسی وظایف نقش والدینی - انور لطفی; مهدی رضائی; زهرا پاشازاده آذری; فرزانه یزدانی; مهدی رصافیانی; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه و اهداف نقش والدین در رشد و پرورش کودکان بسیار مهم و قابل توجه است و شناخت صحیح وظایف این نقش توسط والدین برای کمک بیشتر به کودکانشان بسیار مفید و اساسی است. این پژوهش با هدف ساخت و روایی ابزاری برای بررسی وظایف نقش والدینی انجام شد. مواد و روش ها این پژوهش شامل دو  فاز است. در فاز ابتدایی جمع آوری اطالاعات و انتخاب وظایف در حوزه  نقش والدینی با استفاده از منابعی مانند کتاب، مقالات، اینترنت و افراد مجرب در این حوزه و گروهی از والدین صورت گرفت و در فاز دوم روایی صوری و روایی محتوا از طریق در اختیار قرار دادن آیتم های پرسشنامه  به کارشناسان و صاحب نظران بررسی شد. یافته ها در فاز ابتدایی از بررسی منابع موجود 75 آیتم استخراج شد که در طی جلسات تخصصی با اساتید راهنما و همچونین با تعدادی از والدین آیتم ها به مورد34 تقلیل یافت. درتعیین روایی صوری و محتوا تنها یک آیتم نمره کافی را کسب نکرده و از آیتم ها حذف شد و نمرات بطور میانگین برای شاخص روایی محتوا 93/0 و برای نسبت روایی محتوایی 80/0 بدست آمد. نتیجه گیری با توجه به نتایج بدست آمده ابزار ساخته شده از روایی مناسب و کافی برای بررسی وظایف نقش والدینی در جامعه برخوردار می باشد.