شناسایی مؤلفه های فرهنگ سازمانی مطلوب در دانشگاه های علوم پزشکی - امین باقری کراچی; علیرضا قاسمی زاد (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2019)
هدف این تحقیق شناسایی مؤلفه های فرهنگ سازمانی مطلوب در دانشگاه های علوم پزشکی بود. این پژوهش ،به روش آمیخته انجام شد. در ابتدا روش تحلیل محتوا کیفی برای شناسایی مؤلفه های فرهنگ سازمانی استفاده، و بر مبنای آن مرحله کمی تحقیق انجام گردید. جامعه تحقیق در بخش کمی اعضای اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی فارس بود که 152 نفر از آن ها به روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. در بخش کیفی نیز به روش نمونه گیری هدفمند 25نفر برای انجام مصاحبه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بود که ضریب پایایی آن به روش آلفای کرانباخ83/0بدست آمد و اعتبار محتوایی آن نیز با نظر خواهی از  متخصصان تایید شد. یافته های تحقیق نشان داد که تفکر و نواندیشی، مشتری محوری، روحیه کار تیمی،  مسئولیت پذیری، قداست کار و کسب دانش بنیان، تعامل و شراکت، مؤلفه های فرهنگ سازمانی مطلوب در دانشگاه ها هستند ،  میانگین نظر پاسخگویان  در خصوص بکارگیری این 6 مؤلفه در دانشگاه های علوم پزشکی  در حد متوسط است. دانشگاه های علوم پزشکی  بایستی  نسبت به انطباق فرهنگ سازمانی خود با این این مؤلفه ها اقدام نمایند.