اندازه گیری میانگین ضخامت عضله ماستر به روش اولتراسونوگرافی در افراد جوان سالم - مریم جعفری; مهری قاسمی; فریده دهقان منشادی; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف: از اولتراسونوگرافی میتوان برای بررسی ساختار عضلانی-اسکلتی (ضخامت، سطح مقطع، طول فاسیکلها و غیره) و بافت استفاده کرد. تعیین اندازه عضله عامل مهمی برای تشخیص سلامت یا بیماری آن عضله است. عضله ماستر یکی از عضلات جاوشی است؛ بررسی تغییرات ضخامت ماستر با توجه به عملکردش روی مفصل، نقش بسزایی در تشخیص علت بسیاری از اختلالات مفصل تمپورومندیبولار، ایفا میکند. هدف از مطالعه حاضر بررسی میانگین ضخامت عضله ماستر در افراد جوان سالم بود. مواد و روشها: 50 نفر داوطلب (مرد و زن) در محدوده سنی 18-30 سال در مطالعه حاضر شرکت کردند. برای انجام سونوگرافی، افراد در وضعیت طاقباز خوابیده و تصویربرداری با استفاده از دستگاه سونوگرافی و پروب خطی 12 مگاهرتز که در راستای لاله گوش و عمود بر راموس ماندیبول روی بطن عضله در تماس با پوست بود، انجام شد. یافته ها: نتایج آماری نشان داد اندازهگیری ضخامت اولتراسونیک عضله ماستر در حالت استراحت از تکرارپذیری بالایی (84 درصد) برخوردار است و ضخامت آن در افراد جوان سالم در وضعیت استراحت  mm4/1±3/10 است. همچنین بین ضخامت عضله ماستر با جنس ارتباط وجود داشت (038/0P=). نتیجه گیری: سونوگرافی روشی با پایایی بالا برای اندازهگیری ضخامت عضله ماستر است و همچنین ضخامت عضله ماستر در مردان بیشتر است.