Техніка класичних вправ у важкій атлетиці як об'єкт наукового дослідження - Олена Сергіївна Пустильник (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Розглянуто питання особливостей використання класичних вправ та процесу вдосконалення тренувального процесу у важкій атлетиці у вітчизняних та закордонних дослідженнях. Ефективність тренувального процесу у важкій атлетиці набагато підвищується, якщо вдосконалення специфічних фізичних якостей сполучається з раціональною технікою класичних вправ, застосовуваних як у процесі навчання, так і в тренуванні. На основі захищених дисертацій і проведених досліджень сформувалися такі наукові напрями: біомеханіка спортивної техніки важкоатлетичних вправ; система багаторічного тренування у важкій атлетиці (теорія й методика); швидкісно-силова підготовка в різних видах спорту; медично-біологічне й психологічне забезпечення важкоатлетичного спорту; удосконалення процесу підготовки викладачів із важкої атлетики, які більшою або меншою мірою розробляються й донині.