Czesława Margarita Sondej, B. Wawrzkiewicz, Modlitwa dzieci i młodzieży na poszczególnych etapach edukacji, Wydawnictwo WAM, Kraków 2006, ss. 224. - Irena Popiołek (Jesuit University Ignatianum in Krakow, 2007)
Polskie społeczeństwo, pomimo wielu wysiłków ze strony Kościoła, jest ubogie w wiedzę religijną. Wprawdzie znaczna jego część przyznaje się w sondażach do wyznawania religii rzymskokatolickiej, ale życie i codzienność zdają się przeczyć tym deklaracjom. Przykładowo, w wielu wypowiedziach zagadnienie modlitwy jest traktowane schematycznie i bez głębszego zrozumienia. Toteż z radością i uznaniem należy powitać książkę s. Cz. Margerity Sondej OSU i Beaty Wawrzkiewicz 'Modlitwa dzieci i młodzieży na poszczególnych etapach edukacji.'...