Забезпечення інтегративного підходу у гуманітарній підготовці майбутніх лікарів в умовах інтерактивного навчання - Larysa Maksymchuk (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2014)
Дослідження присвячене проблемі якості підготовки сучасного фахівця-медика, яка повинна бути орієнтована на професійне спілкування, коректне з точки зору норми та стилю, ситуативне, контекстне та адекватне. Вимоги до майбутніх лікарів передбачають не тільки високий рівень знань і умінь за спеціальністю, а й наявність полікультурної компетенції майбутнього лікаря, його вмінь і навичок співпраці з колегами, пацієнтами в типових ситуаціях, пов'язаних з медициною і медичним обслуговуванням, що і зумовлює використання викладачами новітніх технологій навчання, а саме: інтерактивного навчання як рушійної сили в подоланні психологічних бар'єрів професійно орієнтованого спілкування. У статті наведено переваги інтегрованого навчання, представлений алгоритм дій викладача, розкрито сутність інтеграційного підходу до професійної гуманітарної підготовки майбутніх лікарів в умовах інтерактивної взаємодії.