PARADIGME, TEORII, MODELE DE INTERVENȚIE ALE CONSILIERII PENTRU CARIERĂ - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
Articolul prezintă o analiză a conceptelor teoretice, care se regăsesc la baza fundamentării demersului practic, realizat de către specialiști, în nișa activităților de consiliere pentru carieră. Sunt prezentate și analizate conceptele de paradigmă, teorie, model de acțiune/ intervenție. Integrarea informațiilor teoretice, aparținând mai multor teorii specifice de consi- liere, se va regăsi într-un model de intervenție, asumat de către fiecare consilier. Cuvinte-cheie: paradigmă, teorie, model, consiliere pentru carieră.