Experimentálna podpora vo vyučovaní fyziky na základných školách - Ľuboš Krišťák; Ján Stebila; Zuzana Danihelová (Karolinum Press, 2013)
V príspevku poukazujeme na možnosti použitia moderných interaktívnych metód pomocou doplnkovej učebnej pomôcky vo forme multimediálneho DVD vo vyučovaní tematického celku venovaného jadrovej fyzike na základných školách na Slovensku. Ťažiskom príspevku je pedagogický výskum, ktorého cieľom bolo prakticky overiť efektívnosť použitia multimediálneho DVD z jadrovej fyziky v reálnych podmienkach základnej školy. Predpokladáme, na základe pilotného prieskumu, že multimediálne DVD zvýši efektívnosť vyučovania tematického celku venovaného jadrovej fyzike v predmete Fyzika v 9. ročníku ZŠ.