CURRICULUMUL UNIVERSITAR - FACTOR DETERMINANT ÎN REALIZAREA CONTINUITĂȚII ȘI INTERCONEXIUNII ÎNTRE CICLURI DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUPERIOR - USM ADMIN (Moldova State University, 2019)
În articol este abordată problema privind curriculumul universitar din perspectiva valențelor acestuia în realizarea continuității și interconexiunii între cicluri de învățământ superior. În acest sens, curriculumul universitar, privit ca teorie, finalitate, conținut, proces și produs, dispune de mecanisme și oportunități de asigurare a continuității și interconexiunii între cicluri de învățământ superior. Aceste mecanisme țin de cadrul conceptual, teleologic, conținutal și procesual ca demersuri curriculare de valorificare a principiilor de continuitate și interconexiune. Cuvinte-cheie: curriculum, curriculum universitar, paradigma curriculumului, principiul continuității, principiul interconexiunii, curriculum ca teorie, curriculum ca finalitate, curriculum ca conținut, curriculum ca proces, curriculum ca produs.