КОРРЕЛЯЦИОННЫЙ АНАЛИЗ РЕФЛЕКСИИ, ЛИЧНОСТНОЙ ЗРЕЛОСТИ И САМОАКТУАЛИЗАЦИИ У ЛЮДЕЙ С РАЗНЫМ ПЕРЕЖИВАНИЕМ ОДИНОЧЕСТВА - USM ADMIN (Moldova State University, 2021)
ANALIZA CORELAȚIEI DINTRE REFLECȚIE, MATURITATEA PERSONALĂ ȘI AUTOACTUALIZARE LA PERSOANELE CU PERCEPȚIЕ DIFERITĂ A SINGURATĂȚII În articol este analizată relația dintre următoarele concepte psihologice: reflecție, maturitate personală și autoactualizare. Se demonstrează relația dintre aceste concepte și tipurile perceptive ale singurătății, prin aplicarea chestionarului la un eșantion de tineri. Astfel, s-a constatat atitudinea pozitivă față de singurătate s-a dovedit a fi corelată semnificativ cu indi- catorii de maturitate personală și cu scalele de autoactualizare. De asemenea, relații pozitive s-au identificat între reflecția sistemică și atitudinea pozitivă față de singurătate, cele negative fiind determinate de dependența de comunicare și de experiența singurătății generale. Cuvinte-cheie: reflecție, maturitate personală, autoactualizare, tipuri de singurătate, analiză de corelație.