معرفی و نقد کتاب ساخت نوایی زبان فارسی: تکیة واژگانی و آهنگ - محرم اسلامی (Organization for Researching and Composing University Textbooks in the Humanities SAMT, 2021)
در مقالة حاضر به معرفی و نقد کتاب ساخت نوایی زبان فارسی: تکیة واژگانی و آهنگ می‌پردازیم و ضمن معرفی محتوای کتاب و برشمردن ارزش یافته‌های علمی و بدیع نویسنده، نکته‌هایی را یادآوری می‌کنیم که یا از چشم نویسنده دور مانده است و یا در بیان موضوع علمی، جنبه یا جنبه‎هایی را نادیده گرفته‌اند. هدف کتاب آواشناسی نظام نوایی زبان فارسی است که در آن نویسنده می‌کوشد عناصر مقوله‌ای نظام نوایی را به‌صورت کمی توصیف کند. نویسنده عناصر نظام آهنگ را به‌عنوان کیفیت‌هایی که در نظام زبان نقش ایفا می‌کنند، کمی‌سازی و مقادیر آوایی این عناصر را در بافت‌های آوایی گوناگون مشخص کرده است. از نکته‌های برجسته در این کتاب می‌توانیم به تلاقی آواشناسی تولیدی، آواشناسی صوت‌شناختی و آواشناسی شنیداری در تبیین دقیق نظام آهنگ زبان اشاره کنیم که باعث شده است نویسنده پرسش‌های بسیار زیادی را در جای‌جای کتاب مطرح کند و پاسخ بدهد؛ از سوی دیگر پرسش‌هایی را ایجاد بکند که هرکدام پژوهش جداگانه‌ای را می‌طلبد.