اثربخشی درمان شناختی رفتاری مبتنی بر تکنیک مواجه‌سازی بر اضطراب آسیب ورزشی ورزشکاران: مطالعۀ تک آزمودنی - مجید مظفری زاده; فاطمه حیدری; سهیلا قلعچه یزدانی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر درمان شناختی رفتاری مبتنی بر تکنیک مواجه‌ سازی بر اضطراب آسیب ورزشی ورزشکار مرد 21 سالۀ رشتۀ دوچرخه ‌سواری دانهیل بود. این پژوهش به شکل نیمه تجربی به شیوۀ مطالعۀ تک آزمودنی با کنترل خط پایۀ چندگانه و آزمون پیگیری 3 ماهه اجرا شد. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامۀ اضطراب بِک، اضطراب آسیب ورزشی و مصاحبۀ ساختاریافته جمع‌آوری گردید. داده‌ها به روش ترسیم دیداری و فرمول درصد بهبودی تحلیل شد. یافته‌های این پژوهش تلویحات شایانی در خصوص تأثیر تکنیک مواجه‌سازی بر اضطراب آسیب ورزشی نشان داد. درصد بهبودی آزمودنی در کاهش علائم اضطرابی و اضطراب آسیب ورزشی به ترتیب 71% و 49.5% بود. نتایج آماری و مطالعات دیگر نشان می‌دهد پژوهش حاضر برخی از یافته‌های امیدوارکننده را ایجاد می‌کند. در نتیجه، روانشناسان می‌توانند از تکنیک مواجه‌سازی به‌ عنوان روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش اضطراب آسیب ورزشی ورزشکاران استفاده نمایند.