Relacions de cooperació i especialització entre l'argumentació i múltiples llenguatges a la classe de Ciències - Francisco Javier Ruiz Ortega; Libardo Andrés Ocampo Cardona (Universitat de Barcelona, 2019)
L'argumentació multimodal facilita el reconeixement dels múltiples llenguatges implicats en un procés argumentatiu i permet identificar en els estudiants, la comprensió dels conceptes científics abordats a l'aula. Aquest treball es proposa identificar i descriure els llenguatges utilitzats per estudiants de primer any de bàsica secundària i la seva interacció en els processos argumentatius sobre el concepte de relacions intra- i interespecífiques dels éssers vius a la classe de Ciències.  És una proposta de tall descriptiu i comprensiu per a la qual es van crear, enregistrar i sistematitzar escenaris argumentatius, i es van analitzar des d'una perspectiva qualitativa. Els resultats mostren com augmentar el nivell de l'especialització es pot interpretar com una possibilitat per a agumentar el nivell argumentatiu dels estudiants i, amb aquest, el nivell de comprensió dels temes de Ciències.