REPERE ETNOSOFICE ÎN PERIOADA JUNIMIȘTILOR - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
În acest articol ne-am propus o scurtă prezentare etimologică și o conceptualizare a termenului etnosofie, o latură ce vine să întregească acea imagine a etnologiei și a antropologiei, căci termenul poate fi regăsit de puține ori în dicționare, întrucât se află încă în acel stadiu de căutare a certificatului de naștere. Totodată, vom încerca să surprindem rolul junimiștilor în nașterea etnosofiei ca știință. Cuvinte-cheie: etnosofie, folclor, junimiști, cultură, literatură populară.