OKUL TEMELLİ FİZİKSEL ETKİNLİK PROGRAMININ ÇOCUKLARIN FİZİKSEL ETKİNLİK BİLGİ VE DAVRANIŞLARINA ETKİSİ - Ayşe Ergün; Kamer Gür; Saime Erol; Hasibe Kadıoğlu (Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Derneği, 2012)
Amaç: Araştırma, ilköğretim çocuklarına yönelik hazırlanan okul temelli fiziksel etkinlik programının çocukların fiziksel etkinlik bilgi vedavranışlarına etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Çalışma Marmara Bölgesi'ndeki bir ilimizdeki bir devletokulunda 7-13 yaşları arasındaki 932 çocuğa ön test-son test uygulanarak yapılan tek gruplu ve yarı deneysel bir araştırmadır. Katılımcılara okul temelli egzersiz programı öncesinde ve sonrasında fizikseletkinlik anketi uygulanmıştır. Veriler ki kare, McNemar ve MarginalHomogeneity Test ile analiz edilmiştir. Bulgular: Ön testte düzenli fiziksel etkinlik yapan çocuk oranı % 32,7 n=305 , son testte % 39,4 n=367 bulunmuştur. Son testte düzenli fiziksel etkinlik yapan çocuk oranı ön testten önemli olarak yüksektir p