مقایسه انگیزه پیشرفت و عزت نفس بین ورزشکاران نخبه و عادی استان لرستان - احسان ططری حسن گاویار; منوچهر ططری حسن گاویار; افشار هنرور (Sport Sciences Research Institute, 2015)
وجود انگیزه‌ پیشرفت و عزت نفس در ورزشکاران عاملی مهم در دستاوردهای ورزشی آن‌ها در رده‌های ملی و بین‌المللی می‌باشد. هدف از پژوهش حاضرمقایسه انگیزه پیشرفت و عزت نفس بین ورزشکاران نخبه و عادی استان لرستان است که به شیوه توصیفی- پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه ورزشکاران عضو تیم‌های ملی در استان لرستان به عنوان ورزشکار نخبه در رشته‌های مختلف (39 نفر)و کلیه ورزشکاران عادی در آن رشته ها در این استان (550 نفر) تشکیل می دادند. در گروه اول کل جامعه (39 نفر؛ سرشماری) و در گروه دوم معادل تعداد نمونه گروه اول (39 نفر- غیر احتمالی) به عنوان نمونه انتخاب شدندکه در کل نمونه نهایی متشکل از 78 نفر بود.ابزار جمع‌آوری اطلاعات دو پرسشنامه استاندارد شده انگیزه پیشرفت پی گاوا (78/0=α) و عزت نفس کوپر اسمیت (83/0=α) است. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها، علاوه بر استفاده از شاخص‌های آماری توصیفی همچون فراوانی، میانگین، انحراف معیار از روش‌های آماری استنباطی شامل T-test گروه‌های مستقل جهت مقایسه متغیر ها بین دو گروه استفاده شد. نتایج نشان داد بین انگیزه پیشرفت و عزت نفس ورزشکاران نخبه و عادی تفاوت معنی‌داری وجود دارد (001/0p< ، 002/0p