Percepcions d'alumnes, egressats i professors sobre els sistemes d'avaluació de l'aprenentatge - Carolina Hamodi Galán; Ana Teresa López Pastor; Víctor M. López Pastor (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2015)
Aquest estudi pretén conèixer quin tipus d'avaluacions s'estan duent a terme en un centre de Formació Inicial del Professorat (FIP) i si s'aproximen al que s'entén per "sistemes d'avaluació formativa i compartida". Posteriorment s'analitza si hi ha diferències estadísticament significatives en les percepcions d'alumnes, egressats i professorat sobre els sistemes d'avaluació de l'aprenentatge duts a terme. Per a això s'aplica un qüestionari validat amb una escala tipus Likert. Es realitza ANOVA, mitjançant SPSS.V20.0. Els resultats indiquen que en la majoria d'ítems del qüestionari, es troben diferències significatives entre l'opinió del col·lectiu del professorat i els col·lectius d'alumnat i titulats. En tan sols un ítem (referent a si s'utilitzaven exàmens orals) les diferències són entre el col·lectiu de l'alumnat i els col·lectius de professorat i egressats. En quatre ítems (si s'utilitzaven processos d'avaluació formativa, si es comentaven els resultats i els dubtes dels exàmens i activitats d'avaluació, si la qualificació final era la suma de les qualificacions dels exàmens parcials realitzats, si la nota que posava el professor és justificada), els resultats mostren diferències significatives entre tots els col lectius. Els resultats poden ser extrapolables a altres casos amb característiques similars.