ساختارعاملی و هنجاریابی پرسش‌نامة ارزیابی عملکرد منابع انسانی در وزارت ورزش و جوانان - مجتبی ظریفی; حسن بحرالعلوم; رضا اندام; رضا شیخ (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف پژوهش حاضر، ساختار عاملی و هنجاریابی پرسش‌نامة ارزیابی عملکرد منابع انسانی در وزارت ورزش و جوانان بود. همة منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان (مدیران، کارمندان و کارشناسان) در سال 1396، جامعةآماری این مطالعه را تشکیل دادند (تعداد = 840) که براساس جدول کرجسای و مورگان، 260 نفر به‌عنوان نمونه درنظر گرفته شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌هاپرسش‌نامة محقق‌ساختة ارزیابی عملکرد منابع انسانیبود. برای تحلیل دادهها از آمار توصیفی وآمار استنباطی استفاده شد که شامل ضریبآلفایکرونباخبرای محاسبة همسانی درونی خرده‌مقیاس‌ها و تحلیل عاملی تأییدی برای بررسی اعتبار مقیاس سنجش داده‌ها ازطریق نرم‌افزار آیموس نسخة 20 بود. آلفای کرونباخ همسانی درونی قابل‌قبول خرده‌مقیاس‌ها را نشان داد. همچنین، نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد که ساختار ده‌عاملی ارزیابی عملکرد منابع انسانی (کارمندگزینی، آشناسازی شغلی، آموزش و توانمندسازی،استفادة مؤثر از کارمندان، شاخص‌های رفتاری، ویژگی‌های روان‌شناختی، ظرفیت‌ها و مهارت‌ها، جبران خدمت، حفظ و نگهداشت و جانشین‌پروری) از برازش مطلوبی برخوردار است؛ بنابراین، این مطالعه نشان می‌دهد که پرسش‌نامة ارزیابی عملکرد منابع انسانی، ابزار مناسبی برای سنجش ارزیابی است و پژوهشگران می‌توانند از آن به‌عنوان ابزاری پایا و قابل‌اعتماد استفاده کنند.