Формування системи розвитку гольфу в міжнародній системі спорту - Марина Василівна Терещук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Сучасний гольф вийшов за межі вузького уявлення про спортивну діяльність та являє собою потужну індустрію створення й реалізації спортивного видовища. За свою історію розвитку гольф значно зміцнив позицію професійного, олімпійського та аматорського спорту у світі, створивши власну інфраструктуру. Виконано комплексний аналіз формування розвитку гольфу в історичному аспекті на міжнародному рівні.