DIAGNOSTICUL DIFERENȚIAT AL DEMENȚEI ÎN HIDROCEFALIA NORMOTENSIVĂ IDIOPATICĂ - Paula FALA; Pavel GAVRILIUC; Victor ANDRONACHI; Alexandru ANDRUȘCA; Olga GAVRILIUC (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Hidrocefalia normotensivă idiopatică (HNTI) este o maladie care afectează persoanele în vârstă, caracterizată prin triada clasică de apraxie a mersului, incontinență urinară, și deficit cognitiv minor sau demență , iar explorările imagistice cerebrale denotă prezența ventriculomegaliei și presiune normală a lichidului cefalo-rahidian la puncție normală. Această maladie trebuie să fie în lista de diagnostic diferențiat al pacienților care se prezintă cu manifestările sus numite. Dacă diagnosticul de HNTI este confirmat, acesta trebuie tratat într-un stadiu incipient.