تحلیلی بر پیامدهای افزایش میزان قبولی زنان در دانشگاه‌ها - غلامحسین رضایت; قربانعلی سلیمی; رسول ربانی (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2008)
در سال‌های دهه‌ی هفتاد شاهد رشد فزاینده‌ی‌ حضور زنان در سطوح مختلف آموزش عالی و افزایش میزان پذیرش آنان به بیش از 50 درصد بوده‌ایم؛ هدف این پژوهش بررسی نتایج و پیامدهای این پدیده در چهار زمینه‌ی نظام آموزش عالی کشور، مقوله‌ی‌ اشتغال زنان، نهاد خانواده و موقعیت و پایگاه اجتماعی زنان است. روش کار ما در این پژوهش روش توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری آن نیز اعضای هیأت علمی ‌دانشگاه اصفهان بوده است. برای جمع‌آوری اطلاعات از دو روش، کمی ‌(پرسشنامه محقق ساخته) و کیفی ( مصاحبه‌ی نیمه سازمان یافته) استفاده گردید. یافته‌های تحقیق نشان داد که افزایش میزان قبولی زنان از نظر اعضای نمونه، بر هر 4 مولّفه‌ی پژوهش، بیش از حد متوسط تأثیر دارد، لیکن میزان تأثیر بر مولّفه‌ها یکسان نبوده و بیشترین میزان تأثیر بر موقعیت و پایگاه اجتماعی زنان با میانگین 76/3 و کمترین تأثیر بر نظام آموزش عالی با میانگین 16/3 ‌می‌باشد.