بررسي برخي شاخص هاي آكوستيكي صوت کودکان مبتلا به کم شنوايي شديد تا عميق 6 تا 11 سال - Ali Mohammadzadeh; Seyede Zeynab Nureddini; Majid Ashrafi (Vesnu Publications, 2014)
چکيده مقدمه: عامل اساسي تأثيرگذار بر توليد صداي انسان شنوايي است. برخورداري از سيستم شنوايي سالم و نيز فيدبک شنيداري هنجار مي‌تواند جنبه‌هاي مهمي از گفتار شامل صوت، و توليد آواهاي گفتاري را کنترل کرده و فرد از اين طريق قادر است اشتباهات خود را تصحيح کند. هنجار بودن شاخص‌های صوتی تا حد زيادي به عملکرد سيستم شنيداري وابسته است. مواد و روش‌ها: اين مطالعه به صورت مقطعي- مقايسه‌اي روي27کودک کم شنواي شديد تا عميق و 27 کودک با شنوايي هنجار در محدوده سني6 تا 11 سال كه از نظر سن و جنس همسان بودند، به روش نمونه‌گيري غير احتمالي در مدرسه باغچه‌بان و مدارس منطقه 2 تهران انجام شد. پس از انجام آزمون‌هاي شنوايي، شاخص‌هاي صوتی كودكان شامل فركانس پايه، تغييرات فركانس، تغييرات شدت، آشفتگي در زير و بمي صوت، آشفتگي در شدت صوت و نسبت نويز به هارمونيك آناليز شد. كليه داده‌هاي كمّي حاصله با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌هاي t-test و Pearson Correlation انجام شدند. يافته‌ها: در کودکان کم‌شنوا شاخص‌هاي فرکانس پايه صوت، محدوده بالاي فرکانس پايه و تغييرات در دامنه شدت صوت بيش از گروه هنجار بود و تفاوت معنی‌داري يافت گرديد. با اينکه شاخص‌هاي آشفتگي در فركانس و شدت صوت، درصد تغييرات فرکانس پايه و نسبت نويز به ‌هارمونيك صوت کودکان کم‌شنوا از کودکان با شنوايي هنجار بيشتر بود تفاوت معنی‌داري مشاهده نشد. بين متغير آشفتگي در فرکانس پايه صوت و فاصله بين آستانه‌هاي فرکانس 500 هرتز تا 2000 هرتز همبستگي معني‌داري يافت شد. نتيجه‌گيري: نقص در سيستم شنوايي در سطح شديد تا عميق به دليل کاهش فيدبک مناسب صوتي بر شاخص‌هاي آکوستيکي صوت کودکان تأثير مي‌گذارد، مهم‌ترين شاخص‌هايي که دچار تغيير مي‌شوند فرکانس پايه صوت و دامنه شدت صوت مي‌باشد. کلیدواژه‌ها: شاخص‌هاي آكوستيكي صوت، كودكان كم‌شنوا، کاهش شنوايي شديد تا عميق