РЕФОРМУВАННЯ ОСВІТИ В УКРАЇНІ: ЕВОЛЮЦІЯ НАУКОВИХ ПОГЛЯДІВ (2001-2021) - І. Леонтьєва (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2022)
У статті зроблено спробу теоретично дослідити еволюцію наукових поглядів на розвиток й реформування освіти в Україні крізь призму публікацій авторів-дослідників на сторінках науко- вого фахового видання «Педагогічна освіта: теорія і практика. Психологія. Педагогіка» та резуль- татів всебічного аналізу стану і розвитку національної освіти за 30-річний період незалежності України, представлений в аналітичних виданнях колективу учених НАПН України: Біла книга наці- ональної освіти (2010), Національна доповідь про стан і перспективи розвитку освіти в Україні (2011, 2016, 2021). Приділено увагу континууму актуальних проблем освітньої сфери, оцінці ниніш- нього стану і найближчих перспектив розвитку української освіти та науковому обґрунтуванню шляхів модернізації вітчизняної освіти в перерізі двох площин - позиції провідних науковців НАПН та педагогів-практиків.