EST_Læreren som samtidskunstner - Joanna Magierecka (Cappelen Damm Akademisk NOASP, 2023)
I denne artikel, med udgangspunkt i teaterfaglige og samtidskunstneriske perspektiver ønsker jeg at diskutere paralleller mellem kunstpædagogen og den udøvende og skabende samtidskunstner. Mine overvejelser baserer sig på erfaringer gjort gennem gestaltning af en rolle i installationsserien ...  og mit arbejde med æstetiske læreprocesser. Med artiklen håber jeg at redegøre for hvordan en mulig fortolkning af det kunstfaglige arbejde påvirker mit kunstpædagogiske arbejde, med vægt på rollegestaltning. Der findes allerede en etableret forståelse af lærerens funktion i en professionel kontekst som "en rolle" med udgangspunkt i teaterfaglige perspektiver. Det, jeg håber at bidrage med, er en udvidelse af denne forståelse, gennem at se på sammenvævning som dramaturgisk strategi og oplevelse af rollegestaltning i et altermoderne kunstudtryk. I forlængelse af det ønsker jeg at redegøre for hvordan en rolle gestaltes gennem forskellige skuespillertraditioner; hvordan disse perspektiver er blevet anvendt på forståelsen af læreren som skuespiller, altså i rolle; samt introducere læseren til det poetiske univers der danner mit erfaringsgrundlag. Til sidst ønsker jeg at præsentere den udvidede forståelse af kunstpædagogens arbejde - læreren som samtidskunstner.