EVOLUŢIA ISTORICĂ A MENTORATULUI ÎN EDUCAŢIE - USM ADMIN (Moldova State University, 2015)
În articol este realizată o examinare a semnificaţiilor istorice ale conceptelor mentor, discipol şi mentorat. Valoarea epistemologică a termenilor a contribuit la preluarea metodelor incipiente ale mentoratului şi la adaptarea lor la practi- cile de dezvoltare a umanităţii pe parcursul evoluţiei istoriei. Autorul identifică semnificaţia aplicării activităţilor de mentorat în mai multe state ale lumii şi abordează acest subiect în noile politici educaţionale ale Republicii Moldova. Cuvinte-cheie: mentor, mentorat, discipol, activităţi de mentorat, tipuri de mentorat.