مقایسه اثر تمرین به‌صورت بازی در زمین کوچک و سنتی بر هوش هیجانی فوتبالیست‌های جوان - امین بازوند; رسول یاعلی; عباس بهرام (Sport Sciences Research Institute, 2020)
هوش هیجانی به ‌عنوان یک عامل روانی، بر ارزیابی موقعیت‌های خاص پیش‌آمده در حین ورزش و تصمیم‌گیری مؤثر در رابطه با آنها، اثرگذار است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر تمرینات متفاوت فوتبال بر هوش هیجانی فوتبالیستها بود. 22 فوتبالیست مرد جوان با میانگین سنی 5/14 سال به دو گروه 11 نفرِ تقسیم شدند (گروه تمرین سنتی و گروه بازی در زمین کوچک) و در 18 جلسه تمرینی متناسب با گروه خود شرکت نمودند. از پرسشنامه هوش هیجانی برادبری و گریور برای اندازهگیری هوش هیجانی در پیش‌آزمون و پس‌آزمون استفاده شد. نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیره تفاوت معناداری را بین دو گروه نشان نداد؛ اما نتایج آزمون تی وابسته تفاوت معناداری را در پس‌آزمون نسبت به پیش‌آزمون در گروه تجربی نشان داد. نتایج این پژوهش نشان داد تمرینات ورزشی باعث بهبود هوش هیجانی در افراد می‌گردد؛ اما بازی‌های زمین کوچک با توجه به ماهیت خود، این امر را بیشتر تسهیل می‌نماید