Стан сформованості та складові частини інтересу учнів 5-9 класів спеціальної медичної групи до занять фізичними вправами - Валерій Анатолійович Мазур (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Проаналізовано дані, одержані в процесі анкетного опитування 320 респондентів 10-14 років, віднесених за станом здоров'я до спеціальної медичної групи, щодо структури інтересів і деяких мотивів, пов'язаних із заняттями фізичними вправами в різних формах. Установлено, що мотивація таких підлітків перебуває на низькому рівні, а інтереси дівчаток та хлопчиків відрізняються. Водночас ці дані свідчать про пріоритети дівчаток і хлопчиків щодо певних видів фізичних вправ, стимули, реалізація яких сприятиме посиленню їх мотивації до фізичної активності. Відзначено можливість, ураховуючи зазначені дані, а також інформацію про стан реалізації підлітками фізичної активності в позашкільній діяльності, посилити їхню мотивацію до такої активності й сприяти підвищенню фізичного стану.