Zkoumání problémů, které mají učitelé při konstrukci pojmových map týkajících se energie - Abraham Motlhabane (Karolinum Press, 2013)
Jedním z problémů ve výuce přírodních věd je konstrukce platných vědeckých vztahů mezi pojmy. Průzkum, který proběhl mezi 15 učiteli přírodních věd, zjišťoval, jak zvládají konstrukci pojmových map. Umět konstruovat pojmové mapy je klíčové, protože to učitelům pomáhá plánovat průběh výuky. Pro učitele bylo náročné uspořádat pojmy hierarchicky, užívat propoziční spoje a vzájemné propojení pojmů. Článek navrhuje, aby pomoc učitelům zaměřená na zvládání těchto problémů zahrnovala výukové a učební strategie pracující se vztahy mezi pojmy, například pojmové mapování.