شناسایی عوامل مؤثر درتقاضای بازار باشگاه های تکواندوی بانوان - امین خطیبی; مهشید قلی پور (Sport Sciences Research Institute, 2019)
در سالیان اخیر، تکواندوی بانوان در کشور رشد چشمگیری داشته است و همین امر موجب افزایش تعداد باشگاه‌های ورزشی و افزایش رقابت با سایر رشته های ورزشی شده است. موفقیت در چنین فضایی به شناسایی و توجه به انتظارات مشتریان نیاز دارد. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی عوامل مؤثر در تقاضای بازار باشگاه‌های تکواندوی بانوان بود. جامعة آماری این پژوهش همة مشتریان بالای 14 سال باشگاه‌های تکواندوی بانوان در شهر اهواز بودند. با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی، 119 نفر از ورزشکاران به‌عنوان نمونة آماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش‌نامة تعدیل‌شدة ابعاد تقاضای بازار کیم و همکاران (2009) بود. پس از تأیید روایی توسط خبرگان (تعداد = نُه)، پایایی پرسش‌نامه ازطریق ضریب آلفای کرونباخ بررسی و تأیید شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی، درصد و غیره) و آمار استنباطی (تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی) استفاده شد. یافته‌ها نشان داد که هفت عامل امتیازهای فردی، تجهیزات باشگاه، عملکرد باشگاه، دانش مربی، رفتار مربی، آشنایی با فرهنگ کرهای و فضای باشگاه بر تقاضای بازار باشگاه‌های تکواندوی بانوان تأثیرگذار هستند. باشگاه‌های تکواندوی بانوان برای آنکه بتوانند در فضای رقابتی موجود به بقا و همچنین، افزایش سهم خود از بازار کمک کنند، لازم است عامل‌ها و مؤلفه‌های شناسایی‌شده در این پژوهش را در برنامة کار خود قرار دهند.