Aynı gren büyüklüğüne sahip politür materyallerinin air-flow ve döner lastik ile uygulanmasının yüzey pürüzlülüğüne etkisi: in-vivo çalışma - Neyran Tüzcel; Murat Akkaya (Ankara University, 2009)
Bu çalışmanın amacı; sonik enstrümanlarlayapılmış olan diş taşı temizliği sonrasında kullanılan iki politür materyalinin diş yüzeyindekipürüzlülüğü azaltmadaki etkisini incelemektir.Çekilerek distile su içerisinde muhafaza edilmiş 24adet diş sonik bir cihaz yardımı ile bukko-lingualyönde hareketler ile temizlenmiştir. Ortaya çıkanpürüzlülük profilometre yardımı ile ölçülmüştür.Daha sonra örnekler iki gruba ayrılmıştır. Bugruplardan birindeki dişler air-powder enstrümanyardımı ile diğer gruptakiler ise lastik ve politür patı