رابطه‌ی تاب‌آوری و سرزندگی تحصیلی با موفقیت تحصیلی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز - محمدرضا حیدری ممقانی; محمد حسین پور (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2020)
چکیده: هدف از پژوهش حاضر بررسی رابط هی تابآوری و سرزندگی تحصیلی با موفقیت تحصیلی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز در سال 1398 بود. پژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری مورد بررسی کلیه دانشجویان دانشکدهی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور بود که در سال تحصیلی 97-98 مشغول به تحصیل بودند. تعداد کل دانشجویان رشتهی پزشکی 1785 نفر بود که بر اساس فرمول کوکران 316 نفر به عنوان حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند. ابزار پژوهش عبارت بود از پرسشنامه تابآوری تحصیلی ساموئلز (2004)، مقیاس سرزندگی تحصیلی مارتین و مارش (2006) و از معدل ترمی دانشجویان به عنوان معیاری برای موفقیت تحصیلی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل از همبستگی پیرسون و از نرم افزار spss نسخه بیست وچهارم استفاده شد. مقدار معناداری 05/0 در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد، تاب آوری تحصیلی با موفقیت تحصیلی، سرزندگی تحصیلی با موفقیت تحصیلی، تاب آوری تحصیلی از نظر مهارت ارتباطی، جهتگیری و مسأله محوری با موفقیت تحصیلی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز رابطه دارد.