تأثیر شش هفته تمرین ثبات مرکزی بر بیومکانیک پرش- فرود تک‌پا در کودکان فعال 10 تا 12 سال - ندا رضوان خواه گلسفیدی; الهام شیرزاد; محمدحسین علیزاده; امیرحسین براتی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
کودکی دورة مهمی برای مداخله درراستای پیشگیری از آسیب ورزشی است. یکی از تمرین‌های پیشنهادی، تمرین ثبات مرکزی است؛ براین‌اساس، هدف پژوهش حاضر، ارزیابی تأثیر شش هفته تمرین ثبات مرکزی بر بیومکانیک پرش- فرود تک‌پا در کودکان فعال 10 تا 12 سال بود. برای انجام پژوهش، 27 کودک فعال نابالغ 10 تا 12 سال که عضو باشگاه‌های شهر تهران بودند، به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. نتایج نشان داد که متغیرهای کینتیکی شامل نرخ بار و حداکثر نیروی عمودی عکس‌العمل زمین در بازیکنان گروه مداخله تغییری معنادار داشتند؛ اما در زاویة مچ پا در صفحة ساجیتال و فرونتال تغییری معنادار مشاهده نشد. با توجه به نتایج پژوهش، به‌نظر می‌رسد که تمرین‌های ثبات مرکزی تأثیر مثبتی بر برخی از عوامل خطرزای بیومکانیکی پرش- فرود کودکان نابالغ دارند و می‌توانند در پیشگیری از آسیب‌های این ورزشکاران مؤثر باشند.