Využití nových médií ve výtvarných dílnách s mentálně postiženými - Z. Strakošová (Czech Pedagogical Society, 2008)
Studie se zabývá vytvořením funkční multimediální dílny, ve které mohou pracovat mentálně postižení lidé. Důležitým aspektem této studie je popsat vytvořený systém tak, aby byl dále využitelný v ústavní praxi. Projekt je inovativní, jelikož v širším měřítku zavádí do výtvarně-výchovné práce v ústavní péči digitální technologie. Velmi pozitivním akcentem je rovněž možnost zapojení kombinovaně postižených klientů, kterým je řada činností kvůli typu postižení odepřena.