Cancerul Glandei Tiroide și Sarcina. - Andrei Ţîbîrnă; Dumitru Sofroni; Tudor Rotaru; Mariana Vîrlan; Cristina Cucieru; Veronica Şveţ; Oxana Odobescu; Veronica Macovei (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Incidența patologiilor nodulare ale glandei tiroidiene inclusiv și a cancerului tiroidian în R. Moldova, în ultimii 20 de ani s-a dublat. S-a observat o "întinerire" a morbidității prin cancer tiroidian. Maladia afectează preponderent femeile, inclusiv și gravidele. Acest fapt impune cercetări în această direcție și elaborarea unor recomandări pentru tratamentul pacientelor gravide, depistate cu patologii nodulare tiroidiene și elaborarea unei tactici de planificare a unei sarcini după tratament