ارتباط بین سبک رهبری مربیان با رضایت‌مندی ورزشکاران لیگ برتر والیبال مردان ایران (Sport Sciences Research Institute, 2012)
هدف این تحقیق، بررسی رابطۀ بین سبک مربیگری مربیان بر مبنای سبک آمرانه و آزادمنشانه با رضایتمندی ورزشکاران آن‌هاست. جامعة آماری این پژوهش بازیکنان لیگ برتر والیبال مردان به تعداد 192 نفر بود، که 93 نفر از آن‌ها از طریق جدول حجم و نمونۀ مورگان و با استفاده از روش نمونهگیری خوشه‌ای بهعنوان نمونة آماری انتخاب شدند. بهمنظور گردآوری داده‌ها از دو پرسشنامۀ رضایتمندی ورزشکاران ریمر و چلادورای (1998) با 14 سؤال و همچنین پرسشنامۀ سبک مربیگری محققساخته با 12 سؤال استفاده شد. 9 نفر از افراد صاحبنظر روایی صوری و محتوایی پرسشنامۀ محققساختۀ سبک رهبری را بررسی کردند و در مطالعۀ راهنما، پایایی پرسشنامه‌های رضایتمندی ورزشکاران و سبک مربیگری به ترتیب 89/0 و 75/0 بهدست آمد. بهمنظور توصیف داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل استنباطی داده‌های تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون در نرمافزار  SPSSو در سطح معنیداری 05/0≥P استفاده شد. یافته‌ها نشان میدهد بین سبک مربیگری آمرانه و رضایت از نحوۀ آموزش و تمرین مربی (001/0=P، 41/0r=)، عملکرد تیمی (018/0=P، 25/0r=) و عملکرد فردی (008/0=P، 28/0r=) رابطۀ معنیداری وجود دارد، اما بین سبک مربیگری آمرانه و رضایت از رفتار مربی رابطۀ معنیداری وجود ندارد. بین سبک مربیگری آزادمنشانه و رضایت از نحوۀ آموزش و تمرین مربی، عملکرد تیمی و عملکرد فردی نیز رابطۀ معنیداری وجود ندارد، اما بین سبک مربیگری آزادمنشانه و رضایت از رفتار مربی (001/0=P، 46/0r=) رابطۀ معنیداری وجود دارد.