Aplicació dels principis bàsics de les màquines simples als regadius i usos tradicionals - Jose Fenollar Moncho (Universitat Autònoma de Barcelona, 2021)
Les màquines simples i els mecanismes de transmissió del moviment van sorgir per resoldre els problemes que plantejaven les activitats quotidianes en temps molt antics, entre elles la caça, la pesca o el transport d'objectes pesants, com la roda amb l`utilització del carro, així com en el regadiu tradicional: la taona i la sènia. Els alumnes de batxillerat poden comprovar la utilitat d'aplicar els principis bàsics de les màquines simples de la matèria de tecnologia als regadius i usos tradicionals.