Una avaluació sense qualificacions al batxillerat: una estratègia per potenciar la regulació dels aprenentatges - Jordi Rull Pallares; Neus Sanmartí Puig (Universitat Autònoma de Barcelona, 2023)
En aquest article s'exposa i analitza l'experiència realitzada durant un curs de 2n de batxillerat de la matèria de química on es van eliminar les qualificacions durant el procés d'aprenentatge per tal de promoure una avaluació que potenciï l'autoregulació de l'alumnat, incrementi la motivació per aprendre i promogui un autoconcepte positiu dels estudiants, amb la finalitat no només de millorar els resultats acadèmics sinó també de canviar la concepció que tenen els alumnes sobre què significa aprendre i com s'aprèn millor.