تحلیل و اولویت‌بندی موانع حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی فوتبال به‌عنوان تماشاگر در ایران - اکرم فراهانی; عزت اله شاه منصوری; زینب مندعلی زاده (Sport Sciences Research Institute, 2020)
این پژوهش با هدف تحلیل و اولویتبندی موانع حضور زنان به‌عنوان تماشاگر در استادیومهای ورزشی فوتبال در ایران انجام شد.روش پژوهش کیفی بود و از رویکرد دلفی استفاده شد.دربخش کیفی مشارکتکنندگان در پنل دلفی بررسی شدند. در بخش پنل دلفی 23 نفر در دور اول و 16 نفر در دورهای دوم و سوم در پژوهش مشارکت کردند که از این تعداد، نُه نفر استاد دانشگاه، هفت نفر روحانی و هفت نفر کارکنان نیروی انتظامی بودند. روش نمونهگیری هدفمند بود. پس از جمعآوری دادههای حاصل از رویکرد دلفی، برای اولویتبندی موانع از پرسش‌نامة تحلیل سلسله‌مراتبی استفاده شد. براساس توافق خبرگان، مؤلفههای سیاسی، امنیتی، فرهنگی-اجتماعی، زیرساختی و مدیریتی ازجمله موانع حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی بودند. موانع سیاسی با میانگین وزن 525/0 در بالاترین اولویت و سپس موانع مدیریتی با میانگین وزن 249/0، موانع فرهنگی-اجتماعی با میانگین وزن 104/0، موانع زیرساختی با میانگین وزن 086/0 و موانع امنیتی با میانگین وزن 035/0، به‌ترتیب در اولویت‌های بعد قرار گرفتند.به‌نظر میرسد حتی مسائل زنان در حوزة ورزش نیز سیاست‌زده است که این امر ورزش را در تقابل با تربیتبدنی قرار میدهد و با توجه به اینکه ورزش ازجمله موضوعاتی است که هم می‌تواند یک فرصت و هم یک تهدید تلقی شود، بهتر است که آن را از امور سیاسی جدا کرد؛ زیرا، سلامت جامعة‌ شهری و شهروندان درگرو پرداختن به ورزش در محیطی ایمن است.