Характеристика правової компетенції керівника загальноосвітнього навчального закладу у контексті управлінської компетентності - Iryna Darmanska (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
У статті проаналізовано зміст правової компетенції керівника загальноосвітнього навчального закладу, що є невід'ємним складовим елементом його управлінської компетентності. Правову компетенцію директора школи розкрито через необхідність володіння правовою інформацією з її прив'язкою до педагогічної та управлінсько-педагогічної діяльності. Правова компетенція керівника загальноосвітнього навчального закладу має формуватися шляхом засвоєння майбутнім фахівцем норм галузей права. У зв'язку з цим автором розкрито зміст основних понять конституційного, адміністративного, кримінального, трудового, сімейного та міжнародного права з їх прив'язкою до сфери освіти, а саме функціонування загальноосвітнього навчального закладу.