Використання засобів інформаційно-комунікаційних технологій у формуванні німецькомовної компетентності в читанні публіцистичних текстів у майбутніх філологів - Iryna Ferenchuk (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2016)
У статті розглядається використання системи дистанційного навчання Moodle для формування німецькомовної компетентності в читанні публіцистичних текстів в майбутніх філологів. Систематизовано термінологію шляхом наведення чітких визначень таких понять, як інформаційно-комунікаційні технології, система дистанційного навчання Moodle, інформаційно-комунікаційне навчальне середовище. В результаті дослідження були виявлені структуровані вимоги до інформаційно-комунікаційних технологій, які використовуються при вивченні іноземних мов та визначені умови, що сприяють реалізації дидактичного потенціалу засобів ІКТ у формуванні німецькомовної компетентності в читанні публіцистичних текстів в майбутніх філологів. Ретельний аналіз основних функцій та особливостей системи дистанційного навчання Moodle дозволив встановити, що дана система підходить для розробки методики формування німецькомовної компетентності в читанні публіцистичних текстів в майбутніх філологів, оскільки має усі функції, які необхідні для забезпечення ефективного формування навичок та вмінь читання. Ключові слова: інформаційно-комунікаційні технології, система дистанційного навчання Moodle, інформаційно-комунікаційне навчальне середовище.